Den 10:de februari.

Den tionde februari bär det av till Bali!!!
Jag åker med Simon och Niklas, världens bästa killar. Förvisso så flyger jag ner själv dan efter dem, läskigt! Vi ska vara på Bali i fem veckor och bara njuta,sedan bär det av tre dagar till Hong Kong. Det är en av de städerna jag verkligen drömt om att åka till. På Bali samma tid kommer även Eric, Gavve, Lucas, Pontus och Thure vara! Jag längtar verkligen nu! Men det är nog bra att det är några veckor kvar för jag antar det finns en del som ska fixas innan resan.



Jag och sju underbara killar på Bali, vi kommer ha sjukt kul!
Och jag kommer bli sjukt brun!

Nyårskrönika; mitt 2008!

Vilket år!

Händelserikt eller händelselöst?

Jag har inte bestämt mig än.


Året började i januari med många utgångar och en stor känslostorm efter en eller två (?) besvikelser i kärlekslivet. Det tog lång tid att glömma hur ledsen jag var då, men det har gått ännu längre tid då jag tänkt hur roligt jag hade den vintern.


Mitt sista sportlov kom och veckan gav mig grymma skidåkningsupplevelser. Jag lärde känna några supersköna Onsalatjejer. Sen så råkade jag en andra gång (sist var för 3 år sedan) träffa på en sådan där kille man aldrig släpper. Det finns tydligen vissa sådana som alltid sitter där på näthinnan, de ger ett speciellt intryck på en. I februari lärde jag också känna Anna Karlsson, en söt Torslandatjej som bara varit en vanlig klasskamrat blev en nära vän som jag umgicks mycket med en tid framöver. Trots att vi ännu inte fått till en kväll då båda krökar till det så slutar alltid våra kvällar med skratt i en hög på golvet. Alla uthällda vinkorkar under året är tack vare (eller på grund av) Anna.


Under påsklovet körde jag och mina vänner två kvällar på Deep. Den ena innehöll ett stort och grymt LM förkrök med Singstar, böner, snö och en stukad "smurf" tumme. Det var här jag började inse hur mycket mina LM vänner betydde. Med blandade känslor närmade sig studenten med stormsteg. Vecka 16 kom studentmössorna.


Maj var en speciell månad. Alla förberedelser inför studenten började och det sista i skolan skulle bli klart. Hela månaden var grym och det var över 20 grader med sol och blå himmel hela maj. Jag var på två studentskivor. Den ena var vår egna som jag hade tillsammans med Joakim, Adam och Hugo. Vi tyckte den blev otroligt lyckad. Veckan efter kom balen på Marsstrand som var underbar. Hur ofta få man klä sig i en uppsydd sidenklänning med håruppsättning och allt?  Allt var så fint och så roligt, det var studenttiden det - en av de bästa perioderna i mitt liv.


Tillslut kom den där underbara studentdagen jag aldrig ville skulle komma, för jag insåg att då var gymnasietiden slut, den bästa av de alla. Dagen var trots vädret oförglömlig. Och sommaren kom! Lite trist väder och mycket jobb. Trots det blev det några få men roliga Örsviken-kvällar. På ont och gott var sällskapet en aning ombytt. Jag, Jocke och Anna samlade även ihop oss för några spelkvällar med massor av skratt. Alias partyversion nästa. Ja fick riktiga festkvällar med alla min vänner från olika kretsar, bara det kan väl kännas som något bra.


Jag och Simon fyllde år under sommaren vilket resulterade i två konstiga kvällar. Simons började i Sävedalen och fortsatte på Keybar (!). Min slutade med rinnande vatten inomhus och ombytta roller. Under sommaren var Jacob hemma i Göteborg och jag tyckte vi lyckades bli goda vänner. Sommaren är en tid då vi umgås med andra än vid terminerna och en tid då vi gör andra saker. Som sagt så tyckte jag att jag lyckades ganska bra med att träffa de flesta av mina närmsta vänner.


Roadtrip Seglarveckan. Jag och Kajsa fyllde en bil med täcken, mat, kläder, dricka, Remahl, Mattias och Amanda. Vecka 29 var en vecka med glädje, fylla, hav, människor, musik, sjukhus. Men jäklar var roligt vi hade.


Sommaren tog slut. Hur? Denna höst har varit en av de jobbigaste perioderna i mitt liv. Det har varit mycket gråt och jobbiga tankar. Det har lett till att jag varit så himla arg, vilket har gått ut över mina älskade vänner. Förlåt! Det var inte lätt för mig att inse att sommaren var över och att det inte fanns någon skola att komma tillbaka till. Jag hade trivts så himla bra det sista och nu kändes som att vi i "gänget" aldrig mer skulle ses. Inte heller hade jag något jobb att gå till. Jag mådde dåligt i två månader, värst var det när pengarna tagit slut efter alla utgångar och fikagånger, och kompisarna jobbade. Det enda jag ville var att vara ute med mina vänner. Det var då jag mådde bra. Resten av tiden låg jag under täcket med min dator. Och grät gjorde jag.


Något lyckades jag med trots allt under den tiden. Det var att ta körkort (äntligen) och jag lyckades med att hålla mig kvar ovanför ytan. Det tack vare världens bästa vänner. Tillslut fick jag ju ett jobb och vi kompisar har lyckats träffas några få, riktigt bra kvällar. Riktiga vänner består. En till sak jag insett är att jag har alldeles för lätt att fästa mig vid vissa människor, tyvärr.


Under året har jag fått bra kontakt med de underbara 91-tjejerna och fastnat. De är mognare än vad man tror, men jag slipper i alla fall låtsas vara något jag inte är. Annars har jag mestadels umgåtts med LM-vännerna, årgång -89 (och de 90:or som gått med oss.)


Äntligen har jag, efter månaders planerande, bestämt mina planer för de första månaderna år 2009. Det blev inte alls som det var tänkt, trodde aldrig jag skulle göra detta, men nu har jag bestämt mig för att detta ska vara det rätta. Och det kommer bli hur kul som helst! Det vet jag!


...och nu är hösten/vintern över. Det betyder inte att denna period i mitt liv är slut, den kan vara ett halvår till, ett år till, två år till. Jag tänker inte börja plugga förrän jag är redo och förrän jag känner att jag gjort det jag vill göra.


Jag har aldrig varit mer redo för ett nytt år. GOTT NYTT 2009!


Me, myself and I.

Jag provade mina 13-centimeters och tyckte julgranen och min bror blev väldigt små helt plötsligt.






Älskart...

Julen och min släkt, helt underbart tillsammans! Så här har vi tillbringat decembermånad.








<3

Enligt forsking...

1. Heroin
2. Kokain
3. Barbiturater
4. Metadon
5. Alkohol
6. Ketamin
7. Bensodiazeoiner
8. Amfetamin
9. Tobak
10. Bufronerfin/subptex
11. Cannabis
12. Lösningsmedel
13. 4-metyltioamfetamin
14. LSD
15. Metylfenidat
16. Anabola steorider
17. GHB
18. Ecstasy
19. Amylnitrit
20. Khat

Det här är en lista på de 20-i-topp farligaste dorgerna, där de bla. tagit hänsyn till hur berondeframkallande drogen är, vad den gör mot personen som tar den och hur många liv den tagit.
Källa: The Lancet

Det säger en del om vårt samhälle, att tobak och framförallt alkohol är helt accepterat och lagligt framför mindre farliga droger som Cannabis och Ecstasy! Och marijana är inte ens med på 20-i-topp. Tro inte att jag förespråkar droger nu, men världen vår är allt riktigt skruvad!


Juldagen, det vankades utgång.

Juldagen är tydligen största utgångsdagen. Och det märktes, det var fullt på stan. Jag tillbringade kvällen på Viktoria och kom inte så mycket längre, haha. Men träffade många härliga människor.









Julafton, också en onsdag.

Vi hade julbord hos Karins föräldrar och sedan resten av dagen var vi alla hemma hos oss. Julklappsutdelning, julgodisätande, julklappsutdelning, gröt och allmänt mys.
















Onsdag innan jul.

Sista onsdagen på Deep innan jul så jag följde med. Lite julig klädsel fanns allt och julig musik. Och sjukt mycket folk, trodde inte ens det gick in så mycket folk där. Folk stod överallt även på bord, stolar, kanter, fönster.

 

God fortsättning...

Ledsen men jag glömde bort att jag hade en blogg. Det har varit så mycket med att kolla in julklapparna jag fått, planera nyår, spela game-boy med syrran och springa runt i ALLA butiker i stan och leta nyårskläder. Imorgon blir det uppdatering! Promise!


GOD JUL!

Tack för julkortet från "landet långt borta"!

Gröten till tomten är utställd.
Granen är redan klädd.
All julmat och julgodis har provsmakats.
Paketerna är inte inslagna. (När måste det göras?)
Naglarna ska målas.
Rimmen är gjorda.

Jag hoppas på en mysig julafton imorgon och önskar alla EN RIKTIGT GOD JUL!

100 inlägg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag har gjort hundra inlägg hittils, läs dem!


Sneak a peek.

"Det enda jag ville var att vara ute med mina vänner, det var bara då jag mådde bra."



Jag håller på och skriver en resumé av mitt år, typ en nyårskrönika, om vad jag gjort, vad som hänt m.m.
Har inte skrivit dagbok på hela året så får ta igen allt nu.... Fortsättning följer...

Hälsobloggen: veckans middag.

jooo, men se så goda fina sallader jag har tryckt i mig i två veckor.  jag fortsätter, det är gott och nyttigt. men julmat  och julgodis kommer såklart tryckas i i mängder, det är ju trots allt jul.


wednesdays.


sjuk...

Dags att börja med julklappsinköp, julgransbeklädnad, köp av julkläder m.m. Måste snabbt kurera mig först.


i have so much more to say, but there's no time and no space för my words.


ursäkta men jag älskar denna bilden.

orkidé.



jag har alltid undrat hur folk kan ta så fina bilder. jag testade lite själv med min 7.2 megapixelkamera med min orkidé som objekt.

red.


KAN INTE JAG FÅ SE UT SÅ HÄR HELA VÅREN OCH SOMMAREN?

.

"En talare håller två tal samtidigt;
det man hör och det man ser."


det är inte okej.

vaknar upp och inser att jag mår åt helvete. släck ljuset ge mig iskallt vatten och panodil. frågar mig själv varför man fortsätter förtära den hemska drycken, det är inte värt det. nej aldrig mer ska det hända, säger jag men vet att det inte finns sanning i de orden. dricker det kalla vattnet jag får känner att jag behöver mat, hittar en lussebulle bredvid huvudet. försöker ta ett bett. nej, den var stenhård och knäcktes. somnar om, vaknar halv fyra. inser att det ser ut som helvete. inser att det inte är okej. kollar i min plånbok, den är tömd, som vanligt. undrar hur dum man kan vara när man fortsätter spendera då korten är avbrutna och kontanterna slut. pengarna jag fick av mamma för mat var också slut och kompisens halvsöndriga visakort hade börjat användas. skjut mig.


"She’s not me, She doesn't have my name, She never got what I have, It's not the same"



She's not me

She doesn't have my name

She never got what I have

It's not the same


Hälsobloggen: Steg 1: Undvika mina största laster

Mina största laster just nu är: lussekatter, pepparkakor, juleskum och russin!
Det är sjukt svårt att låta bli så här i juletider. Nu försöker jag att äta det nästan bara på helger i alla fall.
Andra år har jag ätit sådär några pepparkakspaket per vecka och minst en lussekatt per dag.

Sånt där går iofs i perioder, som på högstadiet då jag och Filippa delade en godispåse för 25 kronor per dag, eller som på gymnasiet då jag i en period köpte croissants varje dag, eller slevens muffins (man kunde nästan pressa ut rinnande fett ur dem) varje dag. Eller EH's scones varje dag sista terminen i trean. Eller mitt sconesbakande varje helg.
Nyttigt? Knappast. Egentligen är det inte ens gott när man vräker i sig på det viset.

Clementiner och apelsiner är ju juligt, så är det okej om jag vräker i mig si sådär fem stycken per dag istället för det där andra onyttiga?

Hälsobloggen: start

YES! Dags att ta tag i min hälsa. Nu är det motion och kost som ska styras upp (förutom min ekonomi och mitt röriga huvud då) Mina vanor ska ändras. Men inget hemskt och strikt här inte. Livet är väl till för att njutas av?



Let's start! Beach 2009?

rörigt i huvudet.

JAG VILL EN SAK,
PLANERAR EN ANNAN,
MEN GÖR EN TREDJE.

Dumt, Modigt eller Spännande?


mångsysslare.

Jag har jobbat för 7 olika företag i år.
Känns ganska bra jobbat.
Mitt CV kanske har blivit lite längre.
Men de jävla skatteinbetalningarna. Fattar dem inte?

Dags att uppdatera cv:t i alla fall.

Ekonomibloggen.

Jag blev arg.
Jag skulle ha en period där jag skulle spara mina pengar för att kunna åka iväg någonstans, å därför leva snålt nu. Det har funkat hyfsat, har faktistk undgått alla små onödiga köp. Det gick bra till en början i alla fall, efter denna veckan som gått kollade jag mitt konto: jag har gjort av med 5000 kronor på en och en halv vecka!! Hur gick det till?

Jag har inget konto dit jag kan föra över pengarna till, och på mitt sparkonto har jag inga fler fria uttag iår.

Lösningen blev följande:


Jag kunde ju faktiskt bara öppnat ett allkonto som inte är kopplat till något kort, som alla andra smarta människor gjort, det tar nämligen bara en minut märkte jag och är dessutom kostnadsfritt. Eller så kunde jag lagt korten hemma, eller så kunde jag ju bara skärpt mig! Jag som hade världens bästa och lättste kod.

Jaja, nu rä det bara att genast ringa och beställa ett nytt i alla fall. Någon julklapp måste jag väl åtminstonde köpa och i mellandgarna kan det ju bli svårt att få hem ett nytt kort.


Spara eller slösa? Ska jag beställa med eget motiv på. Vore hemskt snyggt men kostar 85kr. Och lär ta längre tid.

bra bilder är överskattat.

SOME PICS FROM SATURDAY NIGHT.


känsla på dansgolvet. och den där vita kavaj-skjortan, det är tydlligen något nytt.


Bussresor på natten är som dom är, men oftast trevliga.


everybody's looking for something


RSS 2.0