sitting, wishing, waiting...



Om du blir nära vän med mig på två veckor
och sen bara skiter i allt,
så kan du lika gärna låta det va.
Jag ödslar inte tid på att bli din vän för ingenting.
Jag bryr mig alldeles för mycket.



skidåkning.

Skulle såklart testa de stora hoppen med min jibb-skidor som är till för sånt. Bröderna hade tjatat länge på att vi skulle ge oss ut i Dream Parken. Hoppade och och trillade, -såklart (fick blåmärke på rumpan och kunde knappt röra benen). Då kommer yngsta brodern och säger: "Det är väl självklart att man INTE hoppar i fem-meters-hoppen!" Jaha, nähä.

.













ÅRE - det e bar' å åk!

Jag befinner mig i Åre i åtta dagar. Ägnar dagarna åt att åka skidor och skratta åt min lillasyter. Ägnar kvällarna åt att äta svensk mat och gå igenom bilderna från Bali och Hong Kong. Jag har ännu inte sett alla bilder, måste betyda att det är väldigt många. Det är skönt att vara här, men jag blir också helt galen för allt kul som händer när jag kommer hem. Det första som händer är att Malin och Frida flyttar till Göteborg dagen efter att jag kommer hem från Åre, därefter rullar det bara på. Hoppas tiden kan gå långsamt. Åh, jag visste att detta året skulle bli grymt. Vad gör ni?

<3

Fyra tjejer, fyra bilder.

Här är vi.





Aldrig har jag känt mig så bekväm i ett tjejgäng!
Mer frukostmöten tack!



Jag mår bäst över jag mår skit! Eller jag mår bara bäst!

Status på facebook: "Jag mår bäst över jag mår skit. Och gilla varandras status!"

Egentligen mår jag skit över att inte vara på Bali och över allt jag vill ha där igen, men jag mår för bra för att orka må skit.



Jag har hittat en ny vän att dra torra interna skämt med. Malin, en av de tre underbara tjejerna som var med oss på Bali, har varit här nere hos mig i Göteborg. Hon kom igår fm och åkte hem idag em. Så jäkla kul att se henne. Hon och Frida flyttar hit till Göteborg den 6 april så Malin har varit hur grym som helst och sprungit runt dessa två dagar och lämnat in 80 st cv:n sammanlagt. OCH, hon har lyckats få jobb! Det betyder att hon kommer stanna i Götet, vilket är underbart!

Själv har jag gått runt med min dator i det underbart soliga vädret. Jag har fått mina 6000 Balibilder och kanske 30GB musik från Simon. Jag har träffat massor kompisar och jag har skrivit ett cv och ett personligt brev. Och jag har fått min chai-latte på Espresso House och Bali-favoriten Oreos! Kan det bli bätte?
Jo, just det, imorgon åker jag till Åre för att göra det bästa jag vet!

Hong Kong - en stad med kinatecken och höga hus


Vi blev väldigt glada att vi inte hade bokat in oss på ett guest house som de flesta backpackers.





Nathan Road - Golden Mile








Simon tvingade oss att träna i Kowloon Park, mitt i stan.


En kväll upp på utsiktsplatsen Viktoria Peak.





<3

Bilder från Bali

Jag har ju verkligen inte de bästa bilderna, batteriet tappades ju efter tre dagar. Därefter användes kameramobilen en del men kvalitén är faktiskt bättre än väntat. Om några dagar får jag alla 6000 gemensamma bilder från resan!


Första kvällen, bleka jag och bruna Marcus.


Jag och tjejerna, Fridam Malin och Josefin.


Vår sletna bil.


Bilgänget.


Kröket i Amed.


Jag och tjejerna, paus vid vägen.


Sötaste Bali flickan, jag köpte halsband av henne.


Solnedgången från bungalown på Gili.


Tjejerna och jag på cykeltur runt Gili.


Båtturen tillbaka till Bali, strålande sol.


Vårt hem på Bali i Kuta.


Marcus, jag och Josefin.


Jag och Sara på väg ner för trapporna till Uluwattu.


Jag och Ulrika utanför diskoteket.


Ground Zero, monumentet som hedrar de som dog när diskoteket bombades på Bali 2002.


Hejdå till Thure, Lucas, Eric, Pontus och Gavve.




<3

en månad med mera


jag blev lyckligare på en dag,
jag fick vänner för livet på en vecka,
jag lärde mig massor nytt på två veckor,
jag blev äldre på en månad.









Kings of Leon

kan sitta och lyssna om och om igen i flera timmar,
och så mycket bali

Kings of Leon - Closer
Kings of Leon - Crawl
Kings of Leon - Sex On Fire
Kings of Leon - Use Somebody
Kings of Leon - Manhattan
Kings of Leon - Revelry
Kings of Leon - 17
Kings of Leon - Notion
Kings of Leon - I Want You
Kings of Leon - Be Somebody
Kings of Leon - Cold Desert


<3


Bali - en resa som gav mig minnen för livet.



 Jag älskade verkligen livet på Bali, jag älskade hela alltet.
Sen gillar jag ju också själva backpacker-livet, även om vi inte direkt backpackade så jättemycket. Men det är kul och ger en lite spänning att försöka leva billigt, hitta bra boenden och komma på hur man ska ta sig runt. Och att leva i en resväska är ju inte direkt något jag inte är van vid, jag har ju redan gjort det i fjorton år.

Under hela resans gång har jag hela tiden haft minst 7 underbara vänner runt mig. Jag älskar att träffa nya människor och jag träffade ju världens underbaraste människor, så den mesta tiden ägnade jag åt att umgås med dessa nya bekantskaper. Askul, att alltid ha någon vän att kunna springa över till eller att ropa över.

Härliga minnen som de dagar jag kom ut från duschen, satte mig längs med balkongräcket och sminkade mig och lyssnade på musik och alltid hade Marcus och Samuel på andra sidan att ropa över till. Och att sedan kunna gå över och snaca lite med dem eller dra med sig dem till Tom Yum (uttalas tydligen som det stavas) för en middag.

Eller de bakismornarna jag kunde springa över till Jossan, Frida och Malin för att hitta någon att äta frukost med och skvallra massor med. Våra skvaller och tjejsnacks-stunder blev senare rutin och omdöpta till..... ö-råd!
Och när vi satt på favvis-stället Tree House för att försöka äta billigt till skillnad från grabbarna.

Eller alla de kvällarna vi hade förkrök uppe vår balkong, med våra högtalare vi köpt och när jag bjöd upp alla mina nya vänner och dess vänner. Personalen sa till oss tusentals gånger och dagen efter var golvet utanför Simon och Lucas fullt med fimpar, smuts och flaskor. Men vi hade kul och jäkligt trevligt, under dessa stunder diskuterades mycket och jag fick många nya favoritlåtar.

Eller de dagarna den första veckan då vi satt ihoptryckta i bilen och bara körde runt i flera timmar, såg massor, umgicks massor, sov en del och lyssnade på massor bra musik, - mestadels svensk.

Eller de mornarna man kunde gå upp tidigt, gå ner till stranden för att lägga sig och pressa och alltid veta att någon fanns där nere för att hålla en sällskap och för att alltid veta att men senare efter lunchtid skulle få sällskap av ännu mer underbara vänner.


Jag kan hålla på och rabbla minnen i evigheter. Under resan har jag sett mycket, lärt mig mycket och vuxit som människa. Men resan skulle inte vara någonting alls utan alla underbara människor.
Malin, Frida, Josephine, Simon, Niklas, Eric, Daniel, Samuel, Marcus, Pontus, Lucas, Jacob, Marcus, Jonas, Sara, Frida, Ulrika, Sandra, Charlotte, Max, Felix, Oscar, Lovisa, Anton och många mer.

Minnena är många...

Jag orkar inte skriva, det finns så sjukt mycket jag vill skriva, så sjukt många bilder jag vill visa, det kommer ta tid. Och tid är tyvärr inte vad jag har just nu, hemma igen och vill träffa alla samtidigt som jag har ett framtida liv jag måste skynda mig att ta tag i. Men om en dag eller ett dygn så ska jag börja skriva.

Så länge snor jag dessa fina ord av en av mina nya vänner, en av de som gjorde min resa.


Minnena är många,
minnena är fantastiska.
Männiksorna vi mött är många,
människorna vi mött är fantastiska.
Platserna vi besökt är många,
platserna vi besökt är fantastiska.
Äventyren vi gjort är många,
äventyren vi gjort är fantastiska.
Resan vi gjort är en enda,
men resan vi gjort är fantastisk!  


20 mars

Jag är hemma från denna underbara resa, längtar sjukt mycket tillbaka till Bali och till alla underbara människor jag lärt känna under resan.




Uppdatering om Hong Kong och av massor bilder sker i helgen!

Nu är det två dagars festande i Göteborg som är planerade!




<3


Balibloggen: 15 mars THE END

Imorgon aker vi harifran till Hong Kong, det ska bli hur frackt som helst att se Hong Kong men jag vill inte lamna denna harliga o och alla underbara manniskor jag har lart kanna. Det ar val det som gor att jag itne kanner mig sa involverad i Hogn Kong planerna. Men jag, Simon och Niklas hade en jattemysig avskedsmiddag pa basta havanna Club och nu kanns det som om vi ar valdigt overens ang. Hong Kong-planerna.

De senaste dagarna har har jag pressat sonder, kopt tva nya fina bikinsar jag solat med och anvant sololja nollan for basta effekt. Nu jaklar maste jag ju vara brunast i Sverige, forutom svarta Simon da. Trots bakfyllla och skit har jag gatt upp halv tio varje morgon for att satta pa sig bikini, packa badvaska, smorja in sig med en halv liter bodylotion, ata frukost pa Tree house for att sedan snabbt ga till stranden och inta basta solstallning.

Haromdagen hyrde jag, Ulrika, Sara och Frida en chauffor for att inta sol pa tva andra platser. Forst akte vi till Nusa Dua, det tog ett tag att hitta stranden som inte var overfull av dyra sportaktiviteter. Val framme hade vi en fin vit strand nastan helt for oss sjalva och vattnet var mkt finare an det plastpasefulla havet i Kuta. Vi kopte lunch pa ett ruttet gulligt litet stand, en kvinna lagade snabbnudel Mie Goreng jattefint at oss och ris med stark sas och kyckling, assa tva ratter for 11 svenska kr. Charmigt att ata pa det viset. Efter att vi varit pa Nusa Dua akte vi till en av varldens kandaste surfmetropoler Uluwatu for att bada och kolla in de grymma surfarna. Vagorna dar var flera meter hoga och jag trodde aldrig jag skulle fa se proffssurfare pa nara hgall i sadna hoga vagor. Jag somnade och vaknade helt yr och Sara slog upp tan som sprutade ut blod och var, sa vi akte hem. Egentligen skulle vi ha varit kvar dar for att kolla in Balis finaste solnedgang.

Nu aker vi om nagra timmar till Hong Kong och lamnar alskade Bali bakom oss men med fina minnen i bagaget.
Nu pa fredag den 20:de landar vi i Sverige och ar mer an redo for en helgs svenskt festande innan vi ska forsoka borja jobba direkt. Massor bilder ska visas nar vi ar hemma i Sverige.


LOVE

Balibloggen: 11 mars


"Hej! Vi ar ett gang svenskar med ett filmteam som akt ner till Bali for att spela in en ny sasong av Paradise Hotel. Alla delatgare bor pa ett fint hotell kallt New Arena. Vi har valt Bali for det harliga klimatet och det fina vadret och Kuta for att oka spanning lite med att dra in lokalbefolningen i handelserna hoa deltagarna."
   Mmm, det ar typ sa har det kanns ibland. Och det blir ju inte battre av att alla ar svenskar och alla kanner alla tydligen.


Har haft tva utekvallar med forkrok hos oss och dans pa Bounty nu. I forrgar var jag och killarna ute tillsammans med tva danska tjejer. Kanske inte de mest trevliga och pratglada man kan traffa. Den kvallen var jatterolig, forst forkrok pa var balkong som var avldigt lungt men skont, sedan till ett forkroksstalle en kortis och sedan mer forkrok pa Espresso Bar dar ett liveband spelar riktigt bra musik. Vi dansade och hade kul for nattklubben Bounty. Helt otippat traffade jag nagra kba-killkompsiar fran hemma, eller mer Kajsas killkompisar. Jattekul, jag ville beratta allt om Bali i fyllan och villan.
Dagen efter var den varsta i mitt liv, jag far skylla mig sjalv och ska aldirg mer gora sa igen.

Tva dagar har vi haft heldagar pa stranden pga att solen antligen kom fram, vi har pressat och fatt farg. Sa igar var bara att pallra sig upp pa ostadiga ben. Igar kvall hade vi avskedsfest for Samuel och Marcus. Mina killar var trakiga sa de kollade film istallet for att vara med. Jag drog upp Samuel, Marcus, killarna fran hemma jag traffat kvallen innan Max, felix och Pip och Ulrika och Sara och Frida. Vi snackade massor och spelade musik. Natten pa Bounty vart okej men inte jattekul, jag och Frida avslutade pa Donken. (Dock finns en del skvaller fran kvallen.) Nar Samuel kom hem fran krogen kom hann i natt igen upp och vackte mig vid halv sex-tiden pa morgonen. Vi satt och pratade i en timme tills solen borjade ga upp och det kandes som att vi skulle sova lite.


Blir deppig over att Samuel och Marcus OCKSA ska aka harifran, snart ar inga kvar ju. Ska nog skynda mig harifran sa jag hinner umgas lite med dem.
Ikvall har jag tankt ata middag med mina killar for det var evigeheter sen, dock blir det sent typ vid nio eller tio, och jag ar aven radd for attd et blir dyrt. Har egentligen itne rad att umgas med dem, haha. Imorgon aker jag, Ulrika, Frida och Sara en heldag till en FIN strand ( Kuta Beach ar det ackligaste som finns) i Nusa Dua.


Idag ar det en manad sedan jag kom till Bali. Deppigt som tusan, jag VILL INTE hem.


XOXO.

Balibloggen: 8 mars



Ibland mar man ju bara skit. Tva kvallar i rad tidigare i veckan gick jag och la mig full och javlig och bestamde mig for att aldrig ga upp dagen efter for att jag var sa deppig. Men bade dessa dagarna kom jag upp innan elva och madde riktigt bra. Man mar ju sa bra egentligen av och vara har och saklart hjartat mar skit ibland. Tjejerna har akt, vem ska jag nu ata fruksot med, vem ska jag nu ha mina frukostmoten med och snacka om allt med?

Som tur ar finns det massor annat trevligt folk har och alla ar underbara.

Jag har varit ute tre kvallar i rad nu med diverse folk. I torsdags var det avskedskvall for tjejerna, men den slutade i skit for oss flesta. I fredags var jag ute med nagra killar pa hotellet men gick hem vid tre for att vacka tjejerna som skulle upp och hinna med sitt flyg. Igar hade vi inget stort forkrok utan jag och killarna satt sjalva uppe och oss och segkrokade, men det var trevligt och lugnt for en gangs skull. Vi gick till ett stalle som inte var Bounty, Sky Garden med house musik blev det istallet men konstigt nog var det dott pa dansgolvet trots att det var lordag. Jag och Simon gick hem medans de andra gcik vidare och festade. Vi var trotta och vart gang var ju inte supertaggade. Vi lag och pratade en timme tills Simon somnade. Jag sov i knappt tre timmar tills de ovriga killarna kom skrikandes in i rummet. Jag reser mig upp skitpigg, "ar det efterfest?"  Lucas svarar: "nej, vi ska bara chilla". Tva sekunder senare satts musik pa pa hogsta och de pratar skithogt. De hade med sig tva tjejer upp sa jag tankte att jag inte skulle stora med att komma upp sa jag lag kvar. Sedan kommer Samuel in skitpigg och pastar att han ar full, han var sjuk och skulle inte gatt ut egentligen men hade varit ute tills stangning kl fem. Vi satt och pratade lite och sen kunde jag inte halla mig langre sa jag gick ut till de andra. Snackade lite och kollade pa soluppgangen. Ville egentligen inte ga och lagga mig da nar klockan var sju pa morgonen, men till och med hypade Samuel skulle forsoka sova och det var molningt pa himlen sa jag kunde lika val forsoka sova. Jag och Simon bestamde iaf for att ga upp tidigt. Vi vaknade tjugo over tolv och undrade vad som hande dar.

Men idag har varit en jattebra dag och det kanns som jag hunnit med massor. Jag, Simon, Lucas och Gavve kom till stranden strax efter ett men det var tydligen da molnen nyligen forsvunnit. jatteharlig dag pa starnden med massor sol, jag var med nagra tjejer jag lart kanna har nere, vi snackade, promenerade och kopte mcdonalds mat. Sedan gick jag upp till hotell-poolen dar killarna var. Dom gick och at lunch, vid fyra pa eftermiddagen och jag gick och duschade och sa.
Gick over till Samuel och Marcus som nyligen vaknat, sen gick jag och at middag med dem. Darefter hangde jag med Ulrika och Sara pa shoppingtur, blir alltid illa. Nu har jag ray bans i typ sex farger. Vi tog en paus pa starbucks. Sedan avslutade vi shoppingturen klockan halvelva med en timmes hard massage. Nu har jag suttit pa internet i en timme och tanker kopa ngt att ata for att sedan ga till hotellet och snacka med killarna om de inte somnat framfor en film som vanligt. Imorgon ska jag upp tidigt och ga till stranden med tjejerna, antligen ocksa bli medlurad pa en till shoppingrunda. Jag har hittat fian presenter jag ska kopa nu iaf.


Sag att varen at pa vag hemma?!


Balibloggen: bilder


Delfinturen, ngt fint fanns det iaf att at kort pa.


Det har ar kul, hela ganget innan vi satte oss i batarna for rafting.


Framfor ett vattenfall under rafting-turen.


<3

Balibloggen: 4 mars

Nu borjar det bli bra, vet inte langre vilket datum det ar. Daremot gar det alldeles for snabbt fram till resdatumet harifran. Tjejerna aker natten till lordag och jag kommer ju bli sa depp. Pa lordag blir det megakroket som avskedsfest!

De senaste sagarna har det varit sjukt varmt, trodde aldrig man kunde svettas sa mkt. Som nar jag lag pa stranden och skrev vykort igar, solglasogonen vart helt blotta for det droppade sa mkt svett fran ansiktet, haha.

Min budget har blivit valdigt liten och jag kommer ju vara sa pank nar jag kommer hem. Marcus har inte sa mkt pengar han heller sa vi har borjat med att vi ska dela pa maten vi ater. Isondags at vi pa dyra men svingoda Havanna Club, jag at lasange som jag inte ens gillar. Dar spracktes budgeten ganska snabbt. Vi har hittat en skitbillig restuarang dar man kan fa en ratt for 10 svenska kronor. Tom Yum heter den. Dar skulle jag och Marcus dela pa maten med, vi delade pa forratt, varmratt och efterratt och all ol, haha.. Okej att det blev billigt men anda dyrt for att avra dar och vi at alladeles for mkt, gick pa knappt 40 svenska per person. Ikvall blir det billigare vi ska dela pa endast en ratt! Och ol saklart! Det ar olen man blir matt av, sjukt matt. Darfor gar det knappt att dricka det, men palla arak. Igar var segis dag for mig, hade kant mig lite sjuk och hade ont i magen kvallen innan da vi vart ute sa jag passade pa att sova ut. Jag och Niklas vaknade klockan halv ett, langsta hittils. Jag gick ner till de andra pa stranden en liten stund och at dar. Sedan gick jag med en shoppinggalen tjej Ulrika pa shoppingrunda bland standen pa Poppies 2. Hon ar galen och jag blev galen nar jag gick med henne, kom hem sjukt illamaende och trott med massor pasar. Det blev massor klanningar, tva par solglasogon, en fejkparfym och stayer och skit. Nu ar jag verkligen pank, sa ska inte folja med pa nagra mer upplevelsergrejer. En sa himla-typiskt-gabbi-grej hande under shoppingturen. Jag hade hittat tva olika klanningar jag verkligen ville ha och som jag bestamt mig for att kopa. Men det var svart att pruta dar jag bestamde mig for att ha dem, tillslut fick vi ner priset till det ratta. Men koper inget plagg for mer an 20 svenska kr. Sedan hade jag glomt av att jag kopt de tva klanningarna for jag tankte bara hur jobbigt det vart att pruta dar. Vi gar vidare och jag koper en av klanningarna igen. Precis nar jag gatt darifran kom vi pa att den redan lag i en av pasarna. Man kan ju inte lamna tillbka i standen sa jag bytte mot ngn annan klanning bara for att kjag itne skulle ha tva likadana. Sedan gar vi vidare. Och an en gang gor jag samma misstag och jag koper den andra klanning ocksa ytterligare en gang. Sjukt, jag skyller pa varmen och pa att jag ar sjuk typ, men att jag koper tva av klanningarna tva ggr det hander ju inte en normal manniska. Sa nu ahr jag tva onodiga kop. ska forsoka salja dem, annars kan jag sakert anvanda dem till ngt. eller sa kan jag ju kopa hem smock-klanningar till alla dar hemma.

Igar var jag lite halvsjuk och halvdeppig sa jag var inte sa mkt med de andra. Gick tidigare fran middagen och hem. Gick over till Marcus och Samuel och lag och kollade film med dem och snackade och sa. De andra satt hos oss och kroka, sa nar Samuel och Marcus somnat in av sina valium gick jag upp till mig och pratde lite med de andra innan de gick ut. Kunde ju stannat kvar for bredvid Niklas kunde jag itne sova han har fatt jatteog feber stackaren. Gick och lade mig sjalv i tjejernas rum. Forsta gangen pa hela resan jag somnar sjalv i ett rum.


Vi lar typ kanna nya manniskor varje dag, spc fran hotellet. Det ar sa harligt har att man kan umgasmed vem som helst, man kan trffa ngn vid poolen sen gar man och shoppar med den och man kan dra med vem som helst nar man ska gora ngt. som igar nar jag knackade pa hos Marcus och Samuel och fragade om jag fick va med dem, ngt sadant skulle man ju aldrig gora hemma. Dar maste ju ringa och planera och skit om man ska traffa ngn. nere pa stranden har vi ett stalle dar vi alltid ligger. Dit kan man ga helt sjalv och det ar alltid ett gang av dem vi lart kanna dar. Och varje dag traffar man nya manniskor dar nere pa platsen. Vi svenskar dras sa till varandra. Team sweden som vi kallas, man traffar nya svenska gang och gor allt tillsammans typ.

Nu ska jag ga hem och lagga mig i Simons sang, lyssna pa lite musik fran var nyinkopta stereo och sen duscha innan jag ska till tom Yum med nagra. Ska se om jag orkar hanga med dem ut ocksa. Mitt gang ska inte ut eftersom de var ute igar, men kanske jag.

Hur ar det hemma?


PUSS!

RSS 2.0