Imorgon: Chamonix!

Imorgon åker jag till Chamonix och hälsar på min älskade Kajsa Bajsa! Inte förrän idag har jag fattat att jag ska åka och fått sjuk refeber. Växlat pengar, inhandlat ett skrivblock och köpt ett och ett halvt kilo godis till dem där nere.

Idag har det fallit 60 cm snö, imorgon ska det falla 60 cm snö och på söndag när vi ska åka skidor är det 80% solchans. Kan det bli bättre?



2007: Frukost i Schweiz på väg till Val Thoréns.


Håll tummarna för att min resa på egen hand går bra!




Stort Grattis till Emilia & Amanda!

De fyller år på måndag den 26 januari då jag är i Chamonix, jag önskar er den bästa dagen!
<3 <3 <3



GRATTIS!

Ordningssam eller oordningssam.

Igår kväll tog jag tag i mig själv och satte igång med packningen, jag hatar att packa men vore vara proffs på det vid det här laget. Den senaste veckan har avrit så rörig och verkligen allt som dyker upp i mitt huvud måste skrivas ner för att jag inte ska glömma det. Brukar inte glömma saker, men vem kan hålla reda på en miljon saker?

Så att-göra-listor finns på skrivbordet, i kalendern, på post-it lappar och nu på datorn. När jag skulle packa fick jag typ panik för att jag itne hade ett större golv där jag kunde lägga upp alla saker för att verkligen ha en överblick på att allt var med och på vad som var vad.

Jag vet inte om jag är ordningsam, eller så oordningsam så att jag måste vara ordningsam för att reda ut hjärnkaoset, eller om jag är ordningsam p.g.a. att jag inte kan hålla ordning annars?




Karlsson 20 år!

Singstar kväll hos Anna!





Chapel Hill.



Denna bilden säger på gott och ont en del om hur en kväll kan sluta, - om den kan börja såhär. (En uppmärksam vän uppmärksammade nämligen att boxen är helt nyöppnad!)




Detta visar också min kärlek till Chapel Hill-boxar!


.

Fullt upp.

Det går inte alls bra med bloggandet nu, men det är inte så konstigt eftersom jag verkligen har FULLT UPP i dagarna. Det är bara fyra dagar kvar till Chamonix och jag har ju saker för mig varje kväll plus jobb på dagarna. Massor att fixa inför dessa två kommande resor. Det är jättekul att fixa inför något roligt men jag hinner inte med internet och framförallt inte bloggen. Ännu svårare när jag inte varit hemma en enda kväll sedan i torsdags typ.

Nu: Promenad, stryka alla kläder jag tvättade igår, måla naglarna, boka buss hem från Chamonix, ringa Kajsa, Amanda och Vega.

Uppdatering med bilder snart! PUSS!

FAN VAD JAG ÄLSKAR ATT ÅKA SKIDOR!


Jag utmanar mig själv...

Jag kände på mig innan, och gör fortfarande, att 2009 kommer bli ett riktigt bra år och att jag skulle växa i mig själv.
Som det är nu så blir redan första kvartalet grymt bra. Det gör ju det inte sämre att jag varit så jävla glad i snart två veckor nu. 

Det handlar inte bara om jätteroliga saker där jag känner mig trygg osv. Jag ser det som utmaningar, och kan det bli bättre? Först ut är en resa till Chamonix om tio dagar! Jag ska flyga själv till Genéve och därifrån ta buss till Chamonix. Jag ska bo med Kajsa och hennes två rumskamrater i en trång liten lägenhet som jag antar ser ut som kaos. Det kommer bli så himla roligt verkligen att få åka skidor och att hälsa på min älskade Kajsa. Men trots att jag hälsar på Kajsa kommer jag få stå på egna ben. Hon jobbar antagligen 5 kvällar/nätter under veckan och kommer heller inte orka åka skidor varje dag. Men jag tror hon har snälla kompisar som kan åka skidor med mig och förhoppningsvis guida mig i alpstaden och dess nattklubbar. Mitt mål med resan är inte att festa sönder varje natt utan att få komma till älskade alperna och älskade Kajsa. Men tro inte att jag inte kommer festa, - iofs är det after-ski som är vår specialitet!



Chamonix. Jag funderar på att spendera en sommar här något år.

Efter en vecka i Chamonix blir det hem och jobba 6 dar och vara ledig två. Då ska jag hinna avsluta allt på jobbet, träffa vänner, köpa grejer som behövs till Bali, packa och växla pengar. Den tionde februari åker jag iväg till Bali och jag flyger som tidigare sagt helt själv vilket jag ser som en stor utmaning. Ska säga er att jag är väldigt nervös även om det ska bli väldigt skönt också.


Bali. Hur brun ska inte jag bli då?

Att spendera fem veckor på Bali med ett gäng killar som ensam tjej kanske inte är det mest självklara. Även om det är mina bästa vänner så känns det väldigt konstigt gjort. Men resan är ju betlad. Det är dessa killar jag umgås mest med av alla men fem veckor där jag ska stå ut med deras typ av killsnack, deras galna fyllor, deras tjejtjusarfasoner m.m. blir verkligen en utmaning på gott och ont. Undra om de klarar mig som tjej och tillhörande bekymmer i fem veckor?  Yeah yeah, det blir sjukt kul!
Det blir också några dagar i Hong Kong.

Sedan hemma i Sverige igen blir det direkt att sätta sig in i jobbletandet och hitta mig ett jobb jag trivs med. Och här ska jag inte vara feg.


Jag har faktiskt varken fattat att jag ska till Cham eller Bali vilket nästan gör det ännu roligare då jag inte byggt upp några förväntningar överhuvudtaget. Jag är typ bara nervös.

Kan ett kvartal bli bättre?




mobilkamerabilder.

Förstår ni hur har och ledsen jag var att jag glömde kameran hemma hos pappa igår när det vankades fest och storkrök?
Jag, Vega och Jennie startade hemma hos mig med middag och förande. Det blev svinsnabb middag och snabbt omsvirande. Vi tog bussen och på vägen mötte vi upp Martina. Det vankades avskedsfest hemma hos Eric i Askim. Dit vi kom efter att ha "följt musiken" (naaat). Vi hade så sjukt kul och vi var så jävla taggade och det blev verkligen en toppenkväll. Jag som var så jävla glad med.


                          Redo för det mesta!        


Det var ingen lugn kväll. Det var dans, seriösa samtal, skratt, vältande julgranar, poolbadande och bastubad gånger två, blod, iskrig, drikande pch allt annat som förgyller en perfekt kväll. Jag fick äntligen träffa min saknade Sofia. Dessutom ledde det hela till incestfest. I morse vaknade vi upp femton pers. hemma hos Eric utspridda överallt. Jag själv hade en hel säng för mig själv, trodde jag, men Linn hade sovit bredvid mig de få timmarnas sömn vi fick. Jag var helt upptagen av att vakta de tre mobilerna jag låg och sov med. Vaknade upp och trodde jag hade blivit strålningsskadad. Smart där. Morgonen spenderades dels med snack i den stora sängen, städande och pannkakslagande. Många kläder och mobiler var borttappade. Jag tror alla hade på sig minst ett klädesplagg som inte var dens egna.



                          Världens sötaste Vega!


Tillslut var vi tvungna att gå ut i kylan med gårdagens partyutstyrslar och ta hos hemåt. Jag, Jennie och Amanda hamnade i min soffa med godis, te, tortellini, Let's Dance och datorn. Jag hade helt tappat min röst ett tag och lär ju fortfarande låta som en gammal tant imorgon på jobbet.

Oj, bra att jag fortfarande har på mig kläderna jag badade i, bastade i och sov i! (wäuh)


Blek hy, rött tyg.




Jag vill också vara med i Let's Dance och lära mig alla dessa danser.
Jag övar hemma så länge...

Titta på Let's Dance nu! Och rösta på Blondinbella!

Tihihi... Do it!


JAG ÄR SÅ GLAD!

...i fall någon ville veta.

Jag må vara ung och dum...

...men inte trodde jag att det var så illa. Igår tog jag inte bilen för det var halka, idag tog jag såklart bilen då snö lagt sig ovanför det hala underlaget. Jag kör i en timme och en kvart i snökaos till Lerum och sen kör jag ner för den halaste och mest okörda backen i hela Lerum för att parkera. Nu kommer jag inte komma härifrån, jag som skulle förbi bilverkstaden i morse. Nu får det allt ta och smälta riktigt fort. Vara fast i Lerum är inte mitt mål!


vuxenpoäng?

Fixat Statoilkort - Check!
Fixat ICA Bankkort - Check!
Fixat visumhandlingar - Check!
Lagat middag själv - Check!
Ringt Handelsbanken ang. övertrasseringar - Check!
Tagit reda på vart bilverkstaden finns som jag ska besöka imorgon - Check!

Skrivit om mitt CV - snart!
Tagit bort alla julsaker och slängt ut julgranen - snart!

Purble Place



Tidigare: Röj
Nu: Purble Place
Nästa: Harpan

Okej jag erkänner, jag har tråkigt.

felprogrammering.

Det känns som om jag borde packa. Men för ovanlighetens skull ska jag inte det. Konstigt. Min bror packar, min mamma packar, en kompis packar upp, en annan kompis packar till London. Jag städar väl då så jag kan trivas här hemma själv en vecka. Blir man frisk av städning?

YEAH!

Idag har jag haft den här lilla bloggen i exakt tre månader. Vad tycks?

Nyårslöften 2009.


  

Lita på mig själv och följa mitt hjärta.

Sluta stressa.

Gå ner de där 6 kilona.

Lära mig tycka om min kropp och älska mig själv.

Ta hand om mig själv.

Fortsätta älska mina vänner och visa dem det.

Gå långpromenad minst fem gånger per vecka (eller annan motion.)

Hitta en hobby som jag gillar och som kan ge mig en paus i tillvaron. (som förr när jag alltid målade.)

Ha det jävligt roligt.


VARNING!

VARNING (OM NI SKA GÅ UT!):

  • Sätt på er minst fem lager upptill, tre utav dem bör vara långarmade.
  • Sätt däröver på er en tjock jacka.
  • Sätt på er långkalsonger alt. strumpbyxor av ull.
  • Dra över ett par byxor.
  • Sätter därefter på er ett par skidbyxor.
  • Använd minst tre par strumpor.
  • Ta på er varmaste skorna som finns i huset.
  • Använd en värmande mössa.
  • Sätt på er en väldigt tjock halsduk och vira den tätt.
  • Sätt på er skidvantar i bästa kvalité.

Bara i fall ni skall ut asså. Det är nämligen vad jag ska nu!

UPPDATERING: Addera rånarluva och en vän som kan dra över jackärmarna över vantarna.


i don't wanna work today.

"NO STRESS - LAURENT WOLF"


love to do.

Det finns vissa saker jag verkligen älskar att göra, en av dem sakerna är att åka skidor. Det är nog något av det bästa som finns. Härliga snötäckta långa backar, grym åkning, pulsen man får upp, värken i kroppen, det underbara att vara ute i det vädret. I min framtidsdröm ingår självklart skidåning.

Idag har jag varit i Ulricehamn med pappa och Alva och har fått åka skidor hela dagen. Väderguden bjöd på blå himmel, strålande sol och elva minusgrader. Dock var två av de sju backarna stängda men skidåkningen tog verkligen musten ur mig ändå. Nu sitter jag med brännande kinder, frusen kropp och med värkande ben och försöker tina upp med en varm kopp te. Underbart!

 
(bild tagen i Val 'D 'Isere 2008)

Vilket härligt jullov jag har haft..!

Jag kan väl inte kalla det lov egentligen, men jag tog ledigt från jobbet mågra mellandagar runt jul och nyår så att jag har varit ledig i ungefär två veckor vilket känns så himla skönt och det behövdes efter tre månaders arbete. Jag har hunnit med att springa på stan, träffa vänner, ta det lugnt, utgångar, jul- och nyårsfirande och promenader. Viktiga saker som man behöver ta tag i har jag skjutit upp till kommande veckor. Imorgon ska jag tillbaka till jobbet, ska skriva på ett nytt anställningsavtal som sträcker sig en månad framåt.



Jo, men det känns bra. :D

Hemsedal -06

Hahaha, jag hittade bilderna från Hemsedal äntligen. När jag gick i ettan åkte vi upp med en buss fylld med folk från LM plus några övriga killar. Vi festade och försökte åka lite skidor. Det var galet. Jag bjuder på de minst hemska bilderna.






Studenttalet.

Jag tycker det är så himla kul att hålla tal. Till våran studentskiva hade jag skrivit ett som jag med glädje framförde. Det verkade uppskattat. Nu när jag rensade min dator hittade jag det.


"Studenten, en tid av glädje, förväntan och längtan...

Det är så fint man vill att det ska låta och vara i studenttider. Vet dock inte om ni skulle orkat höra ett sådant seriöst tal ikväll.

En del av er har fått höra några av mina märkliga tal jag kan få för mig att hålla på fyllan.

Idag kan jag faktiskt glädja er med att mitt tal i alla fall består av tre punkter. De tre killarna jag har skivan med: Adam, Hugo & Joakim!!!!


Vi börjar med Adam: Första gången jag träffade killen var hemma hos Kajsa en sommarkväll efter åttan. Adam drack EN bärs och strax därefter spydde han ner Kajsas vita soffa.

Under åren har han fått dra många bortförklaringar till varför. Men trots allt fick han ändå bli en del av gänget.


Adam har alltid varit den SÖTA killen, som aldrig skulle kunna svika sin mamma! Heller inte en tjej!

Innan han säger något måste han alltid tänka efter en extra gång. "Tänk om jag säger något fel nu." Det skulle vara fruktansvärt hemskt om Adam gjorde något pinsamt eller väldigt ovanligt om han skämde ut sig. Förutom de dumma kommentarer han råkat fälla till sina klasskamrater.

Men det är allt detta som gör honom så himla Go, till gulliga Adam helt enkelt!


Då kommer vi till Hugo: Runt Hugo har det alltid kretsat många tjejer, eller snarare HUGO har alltid kretsat runt många tjejer. För några år sedan då vi fortfarande lyssnade på Mr Cool på hemmafesterna så stämde jag och Filippa alltid in med "Hugo är en player, player, player" Mest på skoj i och för sig! På LM har kretsandet runt Hugo ökat och Hugo är inte feg för yngre tjejer.


Jag ska berätta om Rio Rio-kvällen med LM, som inte slutade allt för bra för alla. Speciellt inte för Hugo. Hugo och en viss, hum, person är taggade och får för sig att festa till det lite i baren med några shotar. Det slutar dock med att både två spyr ner sig och/eller båten och blir utslängda!


Hugo har alltid varit en aning hetsig, det händer mycket då man är med honom och alla pinsamheter försvinner snabbt bort i hetsen. Och tur är kanske det! Nä, jag tycker bara det är positivt då det händer mycket. Det finns mycket energi, mycket argsinthet och mycket roligt bakom den Mr Cool-coola utan!


Sist, men INTE minst är Joakim. Jocke var en riktig nörd med krulligt hår och glasögon, de första åren jag kände honom. Det var säkert mamma som klädde honom. Joakim har kommit att bli en av LM's snyggaste killar och har riktigt skön stil! Innerst inne är han dock samma snälla oskyldiga pojke. Eller?


Under en valborgskväll för några år sedan då favoriten Absolut Vodka flödade hade Jocke trevligt umgänge med en tjej. Kvällen ledde senare upp till ett rum. Där låg de ensamma tills ett antal killar stiger in i utrymmet som kallas rum och tänder ljuset, därpå Jocke skriker: "släck!" och sedan uppstöter maten han förtärt under dagen i form av spyor. Tjejen blir mycket chokad och springer snabbt ut ur rummet!


Under en LM fest i början av ettan då folk låg däckade här och var, så smiter Joakim upp i buskarna med sin klasskamrat Gabban. Än så undrar jag vad som EGENTLIGEN hände?


Han kanske inte blir så glad av det jag berättat men;

Han blir alltid lika glad då han får dra sina nördiga naturskämt som ALLA fattar!?


Innan jag avslutar vill jag bara säga att det är jättekul att så många kunde komma ikväll och jag hoppas att alla får en jättetrevlig kväll!

Tack för mig!!!!"


Nyår: tack för den fina middagen och det trevliga sällskapet!





Jag önskar vi kunde lära oss av varandra.

Man lär sig av sina egna och av andras misstag och man blir som tur är klokare med åren. Jag önskar innerligt inga femtonåringar gör samma misstag som vi gjorde för fyra år sedan. Jag förstår inte hur man kan vara så dum, samtidigt som jag ändå förstår varför dom gör så, vi gjorde exakt det samma.
Snälla lär er av oss som redan gjort misstagen.

Det kunde vart vi men vi hade tur?


2009-01-01
På nyårsnatten åker tre riktigt fulla 15/16-åringar på en och samma moped alldeles för fort. De kör av vägen och flyger rakt in i en lyktstolpe. Mopeden kraschas totalt och killarna ligger blickstilla på marken. Killarna hade med sig falsksleg, en vinbox och öl. Det kom tre ambulanser, en brandbil och en polisbil. Två av killarna smet ifrån ambulans och polis. De brydde sig heller inte om sin skadade kompis som låg kvar. Idag har de smärtor i knät och måste besöka läkare. Killen som körde mopeden fördes in till sjukhus med ambulans. Han har i natt opererats. Han har krossat en knäskål, brutit käkbenet och lårbenet.

Söndag: twilight och spritluckan

I söndags så träffade jag min kära gamla vän Carolina. Vi körde en helkväll när vi ändå var på gång.
Först såg vi filmen Twilight med en sjukt snygg kille i en av huvudrollerna. Filmen var riktigt bra och gripande, lite läskig. Därefter åkte vi hem till Eric för att tagga till inför utgång destination Park Lane. Vi hade jättekul och jag var riktigt glad över att få träffa alla sköna killar. Då parkan stängde var mina vänner väldigt fulla och vi ville vidare. Men vilka ställen har öppet längre än till tre en söndagnatt? Inga. Vi gick till Tintin och väntade i evigheter på mat. Killarna betedde sig som om de var 20 småungar på dagis. Alla kollade typ. Men jag gillar dem ändå, å de var allt roliga.






Det var en riktigt rolig kväll. Den får bli mitt avslut på 2008!

2009-01-01

Okej att nyårsafton inte alls var den bästa kvällen, okej att det blev kontstigt.
Men det är för i helvete nytt år, och det är 2009! Nu lämnar jag allt det gamla bakom mig, försöker i alla fall.
År 2009 kommer bli grymt!

RSS 2.0