Balibloggen: karlek

Det finns alldeles for mkt jag vill skriva och beratta, men det tar ju dock alldels for mkt tid. Behover skriva av mig for min hjarna sprangs och jag behover skriva ner allt for att inte glomma. Men det finns sa mkt annat att gora an att sitta pa internet.

Jag alkar dettta stallet, jag alskar alla manniskor jag ar med, jag alksar varmen, shoppingen, badet, surfingen, allt och jag vill verkligen inte hem!  Trodde aldrig jag skulel tycka om det sa mkt som jag gor. Har testa surfing en dag och det avr skitkul sa det ska jag gora sa mkt jag bara kan hadanefter.


Kort update: Vi ar tillbaka i Kuta nu pa vart hotell. Jag ahr kilalrna har tva stora hela vaningar for oss sjalva, mestadels balkong. Ganska dyrt dock, 76 kronor natten. Vi har lart kanna och borjat umgas med tva superharliga svenska killar. Samuel och Marcus. Askul, de har dock en forkarlek for att dricka arak pa dagen. De ar roliga att eftsa med ocksa. Sa himla synd att Samuel ar sjuk och behover ligga hemma och vila.

Eric, Pontus och Niklas har akt till ngt stalle for att surfa i en eller tva dygn. Sa jag har ett helt eget rum for mig sjalv och en egen dubbelsang! = Ikvall blir det utgang och raggning! Plus att de dar trakiga killarna slipper vackas av mig nar jag komemr hem framat morgontimmarna.

Balibloggen: bilder



Vackra Gili.


Vi roade oss med att ta bra kort. :) The gang!




Solnedgang i Kuta.


Vi nar vi festade med balineserna pa trottoaren.


Gili.


Sketna tusenlappar, fin bild.




LOVE THIS PLACE! <3

Balibloggen: 28 februari

NU, ELLER ALLTID.

Blev sa sur igar pa mig sjalv nar jag blev pamind, och inte bara av mig sjalv, att partytjejen Gabbi forsvunnit. Thure speciellt paminde mig. Jag som alltid ar redo for party oavsett vad. Jag kan ha kommit hem for tio minuters sendan, vara skitstressad och ha ont I hela kroppen men anda ska jag alltid ut, och det aven om vi ar 2, 10 eller 15 personer som ska ut. Senaste veckan har jag varit lite off for party av ingen anledning. Forst igar var jag riktigt taggad aven fast jag visste att en viss person inte skulle med ut. Sedan nertaggades jag pga. regn, otaggade vanner m.m. Thure paimnde mig om 'partytjejen' sa nar jag, Jossan, Thure, Frida & Pontus stod dar i osregnet och skulle ut kande jag att jag var tvungen att bevisa det ratta. Sa jag och Jossan tvingades med till Espresso Bar och Thure sop ner mig halvt. Sedan orkade jag inte med ngn mer bevisning sa jag och Jossan kikade in pa nattklubben Bounty och akte sedan hem, klockan var jua nda kvart i tre.  Jag kommer hem och valter ur en till olflaska, denna gangen gick den som tur var inte sonder. Tidigare under kvallen, da forkroket skulle borja, hade jag oppnat kylskapet och en en olflaska hade akt ut och gatt i kras over mitt sovrumsgolv. Borjade bloda ovanfor foten och pa knat. (Kommer stinka ol i natt.) Efter att ha torkat upp efter mig gar jag in till de tva killarna i rummet bredvid och stanger av tv:n spm star pa jattehogt med ljudet fran introt pa dvd:n som later i meny-valet pa dvd:n. Ska tillslut ga och lagga mig och mots av tva personer omslingrande i min dubbelsang som kollade pa film. Ingen av dem tillhorde min sang. Tillsut reder Simon ut allt, han ville itne sova bredvid Niklas som tar sa stor plats nar han sover. Han valde hellre de tva omslingrande. Sa Niklas som behovde sova for att han skulle ga upp tidigt fick bre' ut sig bredvid mig. Vaknade sen av att han sov med huvudet pa min axel.

Och, nar det galler att tagga till for party sa ar det sen innan och fran och med nu 'NU, ELLER ALLTID'  som galler och inte ' nu, eller aldrig.'

Idag skulle vi sola och surfa pa formiddagen och sen till 'surf factory outlet' men eftersom det var molndis efter att jag och Jossan hade atit frukost tog vi med oss Malin pa ens nabb trip till outleten. den snabba outleten slutade efter drygt tva timmar. Solen kom fram nar vi akte ivag och forsvann nar vi kom tillbaka. Fan, ingen sol idag och jag flar som en gris.

Balibloggen: 23 februari

Fortfarande kvar pa underbara Gili, men igar var vi sjukt trotta pa det for boendet ar inte sa javla frascht och det var mln och regn. Det blir att vi aker hem, eller inte hem men tillbaka till skona New Arena i Kuta imorgon. Tva kvallar i rad, och idag blir tredje, har vi atit pa resturanger dar man valjer valfri kott eller seafodd att grillas sa valjer man ris, french fries eller bakad potatis till plus att man far ata hur mkt som helst av en buffe med lite allt mojligt. Plus goda saser. Traffade ett par fran Goteborg som Eric kande lite en av kvallarna ch forsokte oss pa en utgang men nja var ite riktigt ratt dag for det, men men vi fick allt kul anda... 

Idag var vi uppe tidigt igen for att ata bananpannkaka innan vi lade oss pa stranden och stekte oss mera. Sjukt harligt. medans killarna at lunch satt vi fyra tjejer och valde utt fotlankar vi ville kopa. Det slutade med typ tio stycken var. Sedan at vi tjejer lunch tillsammans igen, vilket blivit tradition. Spanade aven in lite nytt folk som kommit till on idag. Alltid lika spannande nar man sa ata lunch for att se hur lange man maste vanta, hur manga katter som kryper upp och lagger sig bredvid en och hur maten smakar. Idag smakade den inte alls sa bra och det vart manga katter, haha. Efterat hyrde vi cyklar, eller killarna hade redan cyklat runt on sa vi tog deras cyklar och begav oss pa en cykeltur Det kan dock inte kallas cykeltur eftersom det mest var slapande av cykel i sand. Vi kampade oss svettiga fram, tog nagra krt och var tilslut framme efter en dryg timme.

Om trekvart blir det solnedgang vi alla ska kolla pa och sen god mat innan ev. utgang.


Undra om ni ens kan lasa vad jag skriver?


LOVE!

Balibloggen: bilder


Vacker solnedgang ngnstans pa Bali.


Utsikt fran balkongen i Amed.


Utanfor bungalown i Amed.


Skumpig biltur bland bergen.


Forkrok pa min och Frida balkong forsta kvallen med alla i Kuta.


Hum, delfiner pa den sega delfinturen i Lovina.

Jag mar skit over att jag inte har ngt kamerabatteri annu. Och att jag itne kan mejla ngn bild till mamma eller pappa.

XOXO.

Under the bridge - Red Hot Chili Peppers

I DON'T WANNA FEEL
LIKE I DID THAT DAY,
TAKE ME TO THE PLACE I LOVE.....

(ackomponerat med Lucas falska stamma)

Balibloggen: 21 februari

SONDERBRAND KROPP OCH MALARIARADSLA.

Igar gick vi upp tidigt och tog en bat till Gili Trawanga, paradison. Underbart vackert och sjuktvarmt och antligen ser vi solen. Efter mkt letande och mkt om och men checkade vi in pa ett hotell som inte ligger langs med havet. Mycket diskussioner om priset och var som skule inga. Tilsslut fick vi fyra bungalows, ackliga tycker jag men anda inte det samsta vi bott i. De lovade oss att det skulle inga frukostbuffe men imorse sa dem "you make me bankrupt" sa jag fick en bananpannkaka, forvisso jattegod, och skitackligt odrickligt te.Stor oss pa att det endast ingick en toarulle for fyra dagar. Har ar i alla fall underbart vackert och vykortsliknande, med kristallklart turkost vatten och massa stark sol. Jag har brant sonder mig totalt, det gor svinont overallt. Imorgon blir det solskyddsfaktor 50 och t-shirt. Jag vill bli brun inte rod som jag aldrig blivit forut.

Den har on ar laglos och har darfor inga poliser, sa alla restauranger saljer magic muschrooms och folket har gar runt och ar hoga dygnet rut, de ar ju helt borta och fattar ingenting. Lunchen idag fick vi vanta pa i en timme.

Igar kvall var alla trotta och sega igen, men jag och Frida var lite for rastlosa for att ga hem direkt efter middagen. Vi trodde ju vi skulle gatt ut for det var sgat fran borjan sa vi hade verkligen forsokt tagga till och helt i oss en stor ol bara for att forsoka sa vi ville inte ga hem. Vi gick fram och tillbaka langs med barerna och resturangerna lite och satte oss sedan och tog en drink. Jag rakade hamna pa plasten i ett horn av bardisken med en skylt ovanfor med texten "Buy this person an Arak-shot". Markte inte skylten forran jag blev bjuden pa min forsta arak-shot av en australienare som satt bredvid. Vi pratade med dem ett tag och blev bjudna pa en till dring, ville ju testa djungle Juice. Efter de tva skitstarkar drinkara och efter ytterligare tva Arak-shotar till mig gick vi darifran for att se om det var fest pa stallet som lovade fest. Frida forsokte hinna ikapp mig med tva arak-attack. Vi dansade lite men det var endast balineser pa dansgolvet. Det utlovades manga tursister dar men de stod val fortfarande i baren. Vi gick hem hyfsat tidigt och jag madde piss och var tvungen att bli foljd till dorren, haha. Vi hade tankt att ga ut allihopa idag men det ar tydligen inget party pa denna on pa lordagar. Men en annan dag da javlar.

Innan vi akte till denna on hade vi javlans problem med malaria tabletter som skulle tas. Som tur var fick alla vi tjejer kopa varsitt paket av killarna sa att det ska racka nagorlunda till oss alla. De malaria-tabletterna man kan kopa pa Bali verkar namligen dodliga, haha. Dagen innan vi skulle aka satt vi dar skitradda for att ta tabletterna. Enligt forteckningen far var tionde person biverkningar sa som krakningar, feber, huvudvar, magont, haravfall m.m. Vi raknade da ut att en eller hemska tanke tva av oss skulle raka ut for dessa. Jag fick panik en hann ta tabletten som sjunde person och slapp eller peppa peppa ta i tra har hittils sluppit biverkningar. Nu har vi panik varje dag da vi ska ta malariatablett i tid, det far hogst ga 24 timmar emellan. Ar radda att det blr lite svart da man ibland maste vanta over en timme pa att fa en enkel javla lunch.

Jag vet inte om jag berattat om vara galna utekvallar Kuta. Way to much farlig sprit har, och goda olet Bintang.  Forsta kvallen slutade det med att jag och Frida gick till nattklubben sjalva. Andra kvallen fann man nastan hela varat gang sittande pa trottoaren utanfor en bar tillsammans med ett gang balineser. Vissa drack av de ihpblandande drinkarna med ingredienser fran plastpasar. Jag holl mig till olet som det jods pa. Sjukt kandes det verkligen, men kul! Bada kvallarna slutade med att ingen vaknade upp i sin egna sang alt. bredvid ratt person! Den 26:e eller 24:de beger vi oss tllbaka till Kuta, efter nagra dgara da vi u ska njuta av sol och bad och strandpromenader.


Vad gor ni hemma?


XOXO.


Balibloggen: bilder

Jag hittade som tur ar lite bilder som Marcus Winberg lyckats lagga upp pa Facebook, fuck facebook.


Grillad gris pa stranden.


I Amed fyllde vi kylen med Bintang.


Och hade ett megkrok utomhus pa en fin plats. Vi hade roligare an vad det ser ut ska jag lova.


Var tranga, sletna och varma bil.


Utsikt over risfalt under bilturen.


XOXO.

Balibloggen: 16 februari

Idag javlar ska vi vara pigga, vi har sovit laang, om man jamfor annars. Vid elva tiden at vi varldens godaste frukost pa ett urmysigt cafe. Bananbrod, banana cacao milkshake, youghurt, fetaost och spenat paj. : D
Efterat hoppade vi in i vara varman bilar for att aka till Monkey-forest. Vi kopte massor bananer att ge till alla apor. Manga av aporna hoppade upp pa oss, jag vagade dock itne ha en apa pa mig. Aporna hoppar runt och knullar mitt framfor ogonen pa en. Och Thure blev ledsen da det kom en stor apa och ville ha hela hans klasse bananer, han ville ha tillbak den men fick det inte.

Nu hoppas jag verkligen att ngn foljer med mig till markanden snart, den har i Ubud ska vara en upplevelse att se och jag kan antligen fa shoppa lite roliga saker, spc cooola solglasogon.

Btw, sa ar vi 13 peroner nu i bilarna.
Det har varit jattekul att varit sa manga personer for vi har ju sa kul, men det borjar bli lite jobbigt eftersom alla vill gora olika saker. Dock kompromissar vi sa javla bra.
Som det ser ut nu ska vi vara kvar med Eric & co under hela resan. Marcus och hans van Jonas som kom idag aker vidare till Singapore pa torsdag. Tjejerna vet inte riktigt hur dem vill gora an.

See ya. XOXO.

Balibloggen: 15 februari

Pa torsdagen, dagen efter att jag kommit till Bali och Kuta (stora turist och partyorten) hyrde vi en sketen stor bil for att dra pa roadtrip. I den bilen ar vi sju personer, jag, Simon, Niklas och de tre ursota tjejerna Josephine, Malin och Frida. Trangt med alla vaskor men riktigt kul att aka runt och se och vara med i den galna och skitfarliga trafiken pa Bali, att spela hog musik, att vara tillsammans och att se sa mkt av Bali och dess omgivning. Vi akte och motte Eric, Gavve, Lucas, Pontus och Thure som hade hyrt en likadan bil som oss. Himla kul med ett gang pa tolv pers. som aker runt. Forst blev det stor-shopping pa Hardy's i Almapura, jag handlade for tusan for 300 kronor nastan och fick vagn och allt och manga glada leeenden. Vi akte till Amed pa ostra sidan och bodde valdigt fint i tva natter. Tva stora hus vid havet. Forsta kvallen blev ett galet megakrok som slutade med slatt-race och bad i poolen med smirnoffflaska.

Dagen efter gick vi upp tidigt, at frukost och akte sedan ivag till ett stalle och snorklade en kortis bland ett vrak och fiskar. Var maneter dar sa det bar vidare pa en tur upp i bergen som var valdigt intressant med att se de sma byarna. Vi stannade och badade i ngt slags vattenfall som var otroligt fint. Har sag jag ocksa min forsta sol pa Bali. Denna kvallen grillade nagra balineser en gris till oss som vi stoppade i oss med tillbehor med bara handerna. Sjukt mysigt, satt och spelade gitarr och sjong runt en brasa hela kvallen. En Balines vagade sig pa att testa snus efter att Simon och Niklas testat hans starka cigaretter. Balinesen blev hog.

Sedan vart det lordag och alla hjartans dag, yeaah Happy Valentine Day. Aporopa det maste jag saga att Balineser ar otroligt snalla! Vi akte langs med halva Bali till Lovina som ligger hogst upp pa Bali at vaster. Stannade och tittade pa ett vattenfall. Men nar vi kommit upp till vattenfallet efter en jattelang promenad och nagra klatt av sig for att bada kom varldens regnskur. Vi rakar namligen vara har under regnperioden. Jag, Gavve och Lucas forsokte skynda oss tillbaka till bilen for att skydda vissa av vara agodelar, vi lyckades dock inte sa bra. Det kanns som vi ar ngn attrkation som aker runt, galna svenska turister som staller sig och byter om har och var och spelat hog musik och vinkar som galningar. : )
 I narheten av Lovina stannade vi och at pa en restaurang med terass precis vid havet. Framme i Lvoina letade efter hotell i evigheter, alla var ackliga och sma med endast tva sangar. Tillslut, efter nagra "familjerad" beslot vi oss for ett asskabbigt hotell med djur overallt. Vi badade i poolen men blev tvungna att skynda oss att gora irodning oss infor var Valentines day-middag. Sen ar val fragfan hur fin man kan bli nar man ska dra pa sig ngn klanning over sin bleka och svettiga kropp, uuhhh. Den trevliga middagen slutade galet efter tre flaskor arak och sex flaskor vin plus ett antal flaskor Bintang (det inhemska goda olet). Vi fossde bort live-bandet och borjade sjunga och spela sjalva och tog amssor roliga hemskt fula kort. De lurade ju oss totalt med notan, da vi dygnraka skulle betala notan en och en. Alla fick betal sa mkt som mellan 200 000 och 300 000 Rp = ca 250 svenska kronor. Och jag sjalv slutade i stortlipande och 30 minuters samtal till Amanda och Vega hemma i Sverige.

Typiskt mig, verkligen typiskt mig sa ar mitt kamerabatteri tappat. Kamerabesatt som jag ar ocksa. Jag skulle filma varan bilfard bland hundratusentals mopeder och tvara svangar, och sparren for batteriet ar paj sa batteriet flog tillsut ut ur bilen. Smaaaaaaaaaaaaaart!!!  : (   Sa imorgon hoppas jag verkligen pa att fa komma till en affar och kopa ett nytt plus att fa kopa flera coola solglasogon eftersom mina glasogon ocksa har pajat.

Idag efter fylleslaget igar gick vi upp klockan sex pa morgonen for att ge oss ut pa delfintur pa havet, bakis och skabbiag som fan. Visst sag vi ryggen pa nagra delfiner och en som hoppade men de timmarna var inte vart det. Vi skrattde at hur dumt det avr att vi ens akt ut och somande sittandes i baten istallet. Jag lade mig och siov lite vid poolen och sedan i rummet innan vi antligen bestamde for att checka ut fran det hemska boendet. Vi gick och at och begav oss seda med bilen over bergen upp pa en vulkan for att nu ha hamnat i Ubud ( kulturcentrumet mitt i on) efter sjukt god middag pa en mexikansk restaurang.

Eric och co. bor hos Gavves morbror sa vi andra bor i ytterligere ett acklig boende. Doda ar vi sa ska val ta det valdigt lugnt ikvall. Ska sova med de tre tjejerna i en dubbelsang sedan for att ingen ska behova sova pa en skapp-madrass pa golvet bland myrorna och myggen.

Ska stanna en till natt i Ubud nu. Och har ska vi hinna med monkey forest och rafting. Javlar vad aktiva vi ar, men det kanns bra for da har vi gjort allt sadant for att sedan at det lugnt.

Jag vill lagga upp bilder men funkar tydligen itne pa dessa sega datorerna.
Nu ska jag forsoka fa med mig Simon harifran sa vi kan sanka nagra ol innan jag antligen ska fa frascha upp mig emd en dusch.

XOXO.   



// Forvanta er inte att mota en svinbrun Gabbi nar jag kommer hem. Simon och Niklas har lyckats fa lite farg men jag har bara lyckats fa solutslag over hela mig , sa ar en prickig blek korv.


Halsa Sverige, NAAAT!

Balibloggen: 11 februari

Ojda, jag ar pa Bali nu. Och det 'ar har jag kommer lagga upp narga bilder framover.
Flygresan var jobbig eftersom jag var trott men bara sovit ca 3 timmar drygt. Pa den langa flighten pa elva timmar mellan Frankfurt och HongKong satt jag vi en nodutgang med extra benutrymme, men det var ocksa dar toaletten var och manga stod aven dar for att det var anda stallet att stracka pa benen. Till hoger om mig satt tva mammor med tva bebisar. 

Jaja, jag ar iaf sa javla glad att jag ar framme, kanns lite konstigt. Och konstigt att komma till Bali och mottes av kompisarna hemifran. Niklas, Simon och Markus kom och motte mig pa flygplatsen efter att jag statt i lang ko p.g.a. av visumet.

Gatt fram och tillbaka pa narmsta gatan och atit Mie Goreng Special, bestaende av stekta nudlar, gronsaker, bonor, kyckling, svamp, rakor och stekt agg, - inte min favorit direkt. Nu ar det internet en timme for 8 svenska kronor.

Imorgon aker jag, simon, niklas, markus och tre svenska tjejer pa roadtrip omkring pa Bali. Vi ska hyra en bil och forsta stoppet ar Amed dar vi ska mota upp Eric, Gavve, Pontus, Lucas och Thure.

Kommer bli sa bra.....!!!!!!!!!!!!! Bara det itne kommer dessa hemska regnskurar sa ofta och att molnen forsvinner sa jag kan bli llite, jag menar valdigt, brun!


Nasta gang far ni ocksa uppdatering med bilder!

Bali. Bye Sweden.

Imorgon bitti, den 10:de februari, kl. 06:55 lyfter mitt plan från Landvetter till första mellanlandningsdestinationen Frankfurt för att sedan efter ca 24 timmar landa på Balis flygplats Denpasar. Väl på plats där möter Simon och Niklas mig. Underbart det ska bli!

Den 20 mars är jag tillbaka i Sverige och hoppas på sol och öppning av uteserveringarna (lite väl optimistiskt kanske).

Jag ska upp om ca fyra timmar igen. Ska så gott det går försöka uppdatera minst fem veckor under de drygt fem veckorna jag är borta. Men internet och datorer kommer inte bli något jag prioriterar där borta i solens heta strålar, trots att jag är en smygdatornörd.

Ses! <3

en skål fylld med kärlek.


vänner och ensamhet.

Jag kom hem förra helgen och har inte träffat en endaste vän sedan dess. Jag har träffat min arbetskamrater, min mamma och min bror, men inga fler. Denna helgen i Göteborg skulle blir så jävla bra, som bara vissa helger kan bli. Fredag skulle jag springa runt på stan och fixa allt det sista, sedan på kvällen skulle jag hem till pappa och äta god middag och få träffa mina underbara syskon och min farmor. Jag har inte umgåtts med dem sedan i julas och kommer inte träffa dem sex veckor framåt. Lördag skulle jag sjunga Singstar och pussla med mina syskon och bara umgås med dem och vara glad och pigg. Sedan på kvällen skulle jag tidigt möta upp mina bästa tjejkompisar för vindrickande och middag. Därefter skulle vi möta upp de övriga för en riktig utekväll i göteborg. På söndagen skulle jag vara pigg och ägna mig åt tvättning, strykning och packande inför resan. KUL, att ligga här sjuk nu, börjar bli lite trött på det och inser att jag avrit sjuk för länge då jag tröttnat på att kolla film och gossip girl, då bloggarna slutar uppdateras mellan gångerna jag går in och då jag varit så rastlös så jag bakat, städat och provat igenom alla sommarkläder. Jo,jag haft det jättekul i Frankrike och kommer ha jättekul på Bali, men denna helgen i Göteborg skulle bli kul, jag skulle hinna med saker som måste göras och jag ville hinna träffa mina vänner, vissa av dem kommer jag inte träffa på månader och en kommer jag inte träffa på drygt ett år. Förlåt, men ville bara tycka lite synd om mig själv ett litet tag. Jag hoppas ni vet att jag älskar er!


Next stop: Bali

Det kändes sjukt att stå nere i Frankrike med snö och allt och bara "jaha, men jo, om två veckor är jag på Bali". Så det var hem och smälta Cham, ladda om och fatta att jag ska till Bali. Jag har inte förstått det än.....! Och det där med omladdning gick sådär, nu ligger jag hemma och är sjuk vilket är sjukt stressande.

Men tänkte jag hade mycket att göra och mycket att fixa med packningen. Ska in till stan när jag är frisk och lösa lite saker och lite cash. Annars finns det itne så mycket att göra. Har lagt fram mina sommarkläder, det blev världens minsta hög plus att inget där i matchar med varandra. Jag menar ska jag har ett linne på mig upptill och sedan ett linne över rumpan, eller kanske en för liten kjol som topp och en sjal runt rumpan? Snyggt!
Om inte Niklas och Simon vore så smala så skulle jag ju kunnat låna deras t-shits när det krisade sig, men det kan tyvärr bli tight.

Om sisådär 6 dagar kanske, är jag på Bali eller snarare Gili Island med ett gäng galna killar som nu verkar vara upptill 10 stycken. Jag ska köpa en stor badring och lägga mig i på havet med mina solbrillor, en karta malaria-tabletter, en stor gömmande t-shirt och en god drink!


cham, what i did.



Lördag: Jag flög själv till Genéve och lyckades efter en liten paniksession hitta en buss som skulle ta mig till Chamonix. Snäll Hanna kom och mötte mig i Chamonix Centre ( jag var helt säker på att det hette Chamonix Saint ). Vi gick till deras nystädade lilla lägenhet och satt och pratade lite och jag lämnade över godiset på ett och ett halvt kilo jag taigt med mig. I det snöiga landskap gick jag och Hanna till Kajsas jobb restaurangen Munchie och jag fick träffa min älskade Kajsa. Där satt vi och pratade bort tiden över några glas rosé. Skyndade sedan bort till South Bar innan dess portar sätngdes vid halv två. South Bar är den svenska baren där alla svenskar alltid hänger, och det var här jag undrade om jag verkligen var i Frankrike. Men fick ju hälsa på lots of nice people.



Söndag: Det blev upp och buss till Brévent-Flegére för några timmars skidåkning efter att en lång stund gått då jag skulle köpa liftkort och att liften stängdes pga. blåst precis när vi skulle upp. Superfint väder och jobbigt mkt snö i backen. Hemma igen handlade jag, Kajsa och André mat för kvällens taco-time. Därefter ner till South Bar (en halv minuts gångväg) för min första kalla öl och after-ski. Lyckades skämma bort mig lite och kände mig dessutom en aning packad om man säger så när vi kom tillbaka till lägenhet efter dans och Kajsas matande med öl, vin och Mentashots!
Efter tacomiddagen och några trötta försök att hälla i oss gott kallt vin gick jag, Kajsa och Hanna ner till South Bar, jag och Kajsa vände dock efter fem minuter. Istället satt vi hemma med André och spelade kort och drack te.



Måndag: Jag åkte skidor med en hög goa killar borta i Le Tour som ligger på gränsen till Schweiz. De åkte mest lavinåkning medan jag och Rickard roade oss med att åka samma backe om och om igen, tjöta och äta russin. Jag lyckades flyga över killarnas brädor och förstora mitt redan blåa blåmärke, det blev dock brunt.
Hemma igen var det dags för mig och Kajsa att tagga om och fräscha till oss. Vi var nämligen och åt på restaurangen där hon jobbar. Urmysigt, urgott och astrevligt! Vi åt sushi med friterade tigerräkor och anka med ris, thaigrönsaker, wasabi och teriyakisås. Hanna anslöt senare. Efter fyra och en halv timme kom vi där ifrån efter att vi hällt i oss några glas rosé. Det bar bort till South Bar för öl och tjötande med några av de härliga svenska killarna.



Tisdag: Jag och Kajsa åkte skidor i Le Tour igen med världens konstigaste väder. Alla väder som dimma, moln, knallsol m.m. nådde oss förutom just nederbörd som tur var. Roligt var det med småhopp vid sidan av backen och lite djupsnöåkning. Inte lika roligt när vi kom ut från lunchrestaurangen och upptäckte att Kajsas skidor var borta. En engelsk kärring hade blandat ihop Kajsas skidor med två år nyare hyrskidor. Som tur var hittades dem sanbbt på kärringen i liften. På kvällen skulle Kajsa jobba så André och jag skulle laga mat tillsammans. Jag blev utslängd med orden "bort från köket kvinna" efter att jag diskat. Så fjag var tvungen att lugna mina nerver och sitta lugnt och vänta på maten. Gott! Jag duschade och sedan tog vi med oss kvällsproviant bort till de galna killarna i lägenheten Kajsa och Hanna tidigare bott. Killarna är galna så jag roades. Senare kom sjuka Hanna och meddelade att hon sorgligt nog blivit av med jobbet. Vi två gjorde ett försök med att supa bort hennes virus (lyckas tydligen bara 1 av 10 gånger). Hanna slutade hemma i sängen och jag gjorde ett försök nere på South Bar. När de andra gick vidare till Le Garage (utedansstället) väntade jag in Kajsa och vi gick hem tillsammans.







Onsdag: Det var underbart väder ute så jag och André drog bort till Flegére för att senare möta upp Kajsa. Det var grym åkning men vi ville även bli bruna. Jag och Kajsa hade en skön dag då vi varierade lite åkning med att kolla på killarna som byggde ett stort hopp där de jibbade snyggt. Kajsa drog hem tidigare så jag åkte med killarna sen. Skojbråkade med Alex och tjötade med David, stockholmare som bott i Cham i fyra år. Jag var trött när jag kom hem, men gick och handlade mat och boobs för kvällen och blev riktigt taggad. Kajsa skulle jobba, Hanna var sjuk och André var hemma, de var tvungna att at det lugnt och vila inför torsdagen då de skulle på glaciärkurs. Jag drog iväg på 29-årsfest. Kajsa arbetskamrat Lina mötte upp mig. Kvällen började i en födelsedagsbarnet Emil, Alex och Anders lägenhet med Chamonixs hockeylag och några svenska killar, som David och Johan och två av medlemarna från after-ski bandet på South Bar. Det var verkligen en grym kväll med ett megakrök. Det var citronkrig, starka drinkar och massagevädjande till en tjeckisk kille. Jag lyckdes bjuda på mig själv med mina pinsamma kommentarer, men va fan jag skulle ju bara vara där en vecka och man måste få ha lite kul. Jag och Lina drog vidare till South Bar, dit de andra andra anslöt och senare blev det galen dans på Le Garage med discotema. Jag och Alex dansade galen bugg.



Torsdag: Bakisdag. Jag och Hanna vaknade upp hemma och jag begav mig ut i backen efter elva-tiden. Det var underbart väder så jag och Hanna satt och njöt av solen uppe i backen. Jag försökte mig på några åk, vilket inte alls gick så bra. Vi åkte tillbaka till härliga (hum) Chamonix Sud och träffade André och Kajsa för nåra öl i solen på South Bar. Denna kvällen blev en lugn kväll som spenderades hemma med snack med killarna.



Fredag: Sista skidåkningsdagen och sista kvällen. Vi skulle egentligen åkt till Courmayeur i Italien men bussbiljetterna hade varit slut dagen innan då vi ringt och försökt boka. Jag och Kajsa bestämmde oss för att gå upp i hyfsad tid och åka i Brévent, där hade jag inte åkt så mycket innan och där var bra läge en sådan solig dag. Det var jättehärlig åkning och gick jättebra. Förutom att en jäkla fransman körde på mig så jag trillade och tappade skidan och fick asont i armen. Första riktiga vurpan iofs. Vi åt lunch med Lina, Linn och André högst upp på toppen på en Panorama restaurang med otrolig utsikt över bla. Mont Blanc toppen. När vi kom hem somnade Kajsa direkt men jag, André och Hanna gick ner till South Bar för att dricka öl i solen och de ville få tillgång till Internet. När vi kom hem igen somnade jag också så när jag vaknade fick vi lite panik för att Kajsa skulle till jobbet halv nio och innan dess skulle hon duscha och vi skulle laga mat. Jag och André fick sprinag till billigaste mataffären Super U som låg långt bort från Chamonix Sud. Vi hann i alla fall med att äta Andrés goda hamburgare! För Kajsa var det dags att gå till jobbet innan vår utgång och jag hade tänkt supa ner mig. Min nya vinbox var dock i skadat skick så det fick vänta några timmar. Jag och André gjrode iordning oss innan vi gick iväg. Först gick vi iväg till de galna killarna Thomson & co. för att inse att de efter ett tag skulle vidare på barrunda. Andr'e gick vidare till några andra killkompisar och jag och Dan tog en tripp förbi de assnygga australienarna för att sedan leta upp alla svenska förstasäsongare som var ute på barrunda i staden. Vi hängde lite med dem, jag väntade mest på att gå vidare. Utanför ett gatukök mötte vi Robban 50 år som vi, i alla fall Thomson, snackade i evigheter med. Han följde med oss in på Mix (cool bar) och bjöd mig, Thomson å Dan på en drink. Då alla dragit vidare och kvar endast var 50 plusare gick jag två meter till andra sidan gatan och Kajsas restaurang. Jag satte mig med Kajsa å övriga vänner till henne och drack lite rosé. Kajsa var riktigt taggad och lyckades verkligen komma ikapp. Sedan blev det spingande till South Bar innan baren skulle stänga. Efter att Sunkan (ägaren) försökt få ut alla ett tag så gick vi tillslut därifrån. André ville ha mellanfest i våran lägenhet, jag hookade på en kort stund och bjöd folk på brie och det äckliga vinet. Kajsa kom och försökte verkligen dra ut alla vidare till Le Garage. Väl där var det galen dans till blandning av musiksorter. Grymt och svettigt! Avslutades med salsa till en salsalåt och sedan en bugg till avstängd musik och tända lampor.



Lördag: Hemska dag, jag var tvungen att åka hem till trista Sverige. Men först ville jag ju hinna med en trip på stan. Jag gick upp tidigt och packade min väska i tystnad. Sedan väckte jag Kajsa och vi åt frukost och tog slut på de sista goda ostarna. Även denna dagen var det strålande sol. Vi kikade i lite butiker i den fina staden och visst blev jag sugen på skid/snowboard-stilen, men funkar tyvärr inte i Sverige eller på Bali. Kajsa köpte en snygg skidjacka och jag en snygg t-shirt innan vi gick och satte oss på en uteservering längs med huvudgatan. I strålande sol satt vi och njöt att mat och varandras sällskap. Johan och Hanna anslöt en kort stund så att jag fick säga hejdå till dem. På vägen tillbaka till lägenheten hittade som tur var André och de övriga killarna så att jag även fick ge dem ett avsked. Känns hemskt att jag kanske aldrig mer kommer få träffa dem jag lärde känna där nere. Kajsa följde mig till bussen och sa hejdå! Bye Bye Cham and all nice people down there!



<3 <3 <3



cham bam, i want to live there

Hemkommen från en underbar vecka i Chamonix, okej att jag kom hem i lördags natt men tiden har gått åt till annat. Plus att det finns för mycket jag vill skriva. Lovade mig själv att skriva dagbok där nere, men vem hinner det när man bara har en vecka på sig att uppleva en ny plats. Jag hann skriva om de två första dagarna i mitt blåa marimekko block i alla fall. Jag skriver här istället. Jag gillar liksom det. Bara jag får tid.

Chamonix, det var underbart. En väldigt trevlig och fin stad. Som tur var var det inte stad så som jag tänker stad, man kunde ju runt överallt. Backarna var grymma i de olika skidsystemen och vädret var nästan så bra det kunde bli. Det hade nämligen fallit massor med snö dagarna innan jag kom, och de flesta dagarna jag var där nere var det strålande sol.

Det kändes konstigt och märkligt att komma ner dit där Kajsa och de andra liksom bor. De bor där. De har ett liv där. Ja ångrar ingenting, det ska man inte göra. Men men, jag vet att jag ska någon gång bo i alperna.

Det hade gått två månader sedan jag träffade Kajsa sist men det kändes ändå inte som det var så längesedan, men jag är väldigt väldigt glad att jag fick träffa henne. Och det känns skönt att veta hur hon bor och hur hon har det, hur bra hon har det! Dock kommer det dröja tre månader tills vi ses igen.

Under veckan där nere i franska alperna hann jag lära känna massor med underbara svenskar, de säsongade där eller bodde där i några år. Mitt drömliv. De flesta var mellan 23 och 33 år gamla, och det är också så jävla underbart att man kan umgås med varandra och ha jävligt kul tillsamman trots stora ålderskillander. Självklart är det ju också lättare där nere för man lever lite av samma liv, där det kretsar om skidåkning, äventyr, umgås med människor, festa och kröka.

Det var väldigt tråkigt att åka hem, verkligen extra tråkigt då jag vet att alla jag umgicks med den veckan kommer vara kvar där nere i minst tre månader. För mig känns det deppigt, men jag försöker tänka positivt att min chans kommer. 

Det är så sjukt att man kan flyga till ett annat land men bara träffa svenskar. Första kvällen undrade jag om jag verkligen att kommit till ett annat land. På gott och ont. Dessutom hade jag bara varit i Chamonix i två timmar då min gamla barndomsgranne kommer  fram och kramar om mig och strax därpå kommer en kille fram och utropar "jag känner igen dig" och det visar sig att även han bodde i samma område som mig som liten.

Och, jag klarade ju av att flyga själv fram och tillbaka!

RSS 2.0