12 mars 2010

Jag såg asfalt på min gata idag, massor asfalt dessutom! Det är första gången sen...november? Det är vår, jaa! Eller nej, just det, jag bor i Norrland och här blir det aldrig någon vår. Det har i alla fall varit soligt idag, suttit och njutit av solen hela dagen. Det är fredag och vi har suttit i tornet och jobbat på våra grupparbeten i 10 timmar. Tornet är ett torn i samhällsvetarhuset på Universitet med fyra våningar och ett café längst ner. Vi sitter alltid och pluggar högst upp i tornet, det är också där det alltid spårar totalt. Vi sitter högst upp för att vi är liksom högst upp i hierakin, eller neeej sanningen är att vi sitter där för att vi har så högt IQ att vi tänker att där sätter vi oss för att så få personer som möjlighet ska höra oss, det är nämligen i högst upp i tornet vi rör oss på de mest odiskreta sätten, drar de mest olämpliga skämten, skvallrar de smaskigaste skvallrena och berättar de hemligaste hemligheter. Grejen är den att det är inte så att personer hör oss, det är snarare så att alla i tornet hör oss. Vi har nämligen fått bevisat att två våningar ner hör man oss tydligt. Det betyder ju att man även hör oss längst ner i tornet, dvs, alla ekonomer har väl hört oss, alternativt fått HLP killarnas pappersflygplan i huvudet.

Denna soliga dag har vi haft ett hemskt grupparbete framför oss som ska vara klart på måndag. Det handlar om något med finansiering och analys av tal, det är fortfarande lite oklart dock. Förmiddagen bestod av koffein-kick, kladdkaka, massor struntprat och skratt, lunchen präglades av sol och dans och eftermiddagen kantades av sockerkick och yrhet i hjärnan av mousserande vatten (kolsyrat vatten ur automat för de icke-insatta). Det har dansats på stolar, krälats på bord och kanter, skrattats, skvallrats, sökts bostad, skypeats, msnats, skrikits, ätits kakor i mängder, kastats pappersflygplan, störts killarna och alexandra, kramats, knäckt ryggar, lyssnats på house och techno, vevats, produktplacerats.... ja vi har haft oerhört kul och stört de flesta i alla fall! Fredagar i skolan kan inte bli roligare - och "fredagar i tornet" lär vara bästa programidén! Hallå Kanal 5, vars är ni???

Det väntas en nykter och nyttig helg (jag minns inte att vi vräkte i oss kakor i tornet idag), bestående av träning och fixande av viktiga saker, samt mys med tjejerna! Passande nog ska jag också i en och en halv vecka framöver, bokstavligt talat, leva ett fattigt studentliv. Kvar på kontot är nu 78 kr efter dagens inköp av flygbiljett till Umeå och månadsbusskort - två nödvändiga ting som vid uteblivande av inköp skulle leda till extremt ökande kostnader i längden. Eftersom jag heller inte studerat eller varit vidare finansiell analyserande dessa tre veckor på momentet så ska jag nu i en och en halv vecka göra en ekonomisk analys ur en fattis students synvinkel.

Exprimentet började idag som sagt. Och idag har därmed snotts en toarulle från skolan, toapappret är nämligen slut hemma. Till det sämre hör att med mina 78 kr kommer jag inte ens in på Corona imorgon när Alex Moreno spelar. Nu blir det storkok av 1 kg köttfärs som huvudingrediens, och frågan leder; hur många middagar blir det av det?

Fortsättning följer....


Kommentarer
Postat av: Emilia

haha, underbart älskling!!

2010-03-14 @ 22:22:09
URL: http://vilseiryd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0